Antimikrobielle uv- og vandlakker

Skadelige mikrober kan overføres fra forskellige overflader, og mange er bekymrede for at røre ved ting i supermarkeder og andre steder. Køber ind med handsker på. Og spritter af til hudløshed. Nogle vasker varerne og holder dem i karantæne i flere dage inden de tages i brug eller stilles på plads i køkkenskabene.

Til dig, der gerne vil tilbyde dine kunder ekstra sikkerhed, har vi en række antimikrobielle uv- og vandlakker, der er designet til at give en ”safe-to-touch” -overflade.

Safe-to-touch” dækker gram-positive og gram-negative bakterier, svampe og vira. Lakkerne har et specielt additiv, der giver den trykte overflade en usynlig beskyttelse. Beskyttelsen virker i hele emballagens/tryksagens levetid, så den kan håndteres flere gange uden at overføre uønskede mikrober. Lakken dræber effektivt mikrober af forskellige typer, så man undgår at de overføres til andre mennesker.

Det aktive stof har en størrelse på mindre end ≤ 5 um, og den antimikrobielle virkning opnås ved at der frigives sølvioner på en kontrolleret måde via en ionbyttermekanisme.

Vores program af antimikrobielle og Food Compliant lakker består af mat, silk, neutral, gloss og high gloss  – også i printbare varianter.

Lakkerne kan anvendes til etiketter, medicin- og fødevareemballage, men også til legetøj og f.eks. menukort.

Regulatory and Efficacy Form fra vores partner

I linket til vores Regulatory and Efficacy Form herover fortæller vores partner, producenten ECS Nottingham, lidt mere i detaljer om hvilke typer af bakterier, skimmel og svampe og vira biociden er blevet testet og fundet aktiv mod. Vores standard er ISO22196 og lakkerne reducerer op til 99.9% bakterier/mikrober på trykte overflader.

Desværre kan vi IKKE på nuværende tidspunkt føje covid-19-virus til listen, men der er iværksat en række tests, som vi naturligvis håber falder positivt ud, og deler, når de er klar.

Måske har du nogle kunder, der vil blive superglade for at vide, at du kan trykke deres emballage og øvrige tryksager med antimikrobiel lak?

Nu kan du sige JA!… 😉

Sig til hvis du har brug for flere oplysninger, priser, datablade og så videre.