Telrol BV Partners vil være bæredygtige med Pulse Roll Label produkter

Det hollandske trykkeri Telrol BV har netop gennemført et vellykket skifte til Pulse’s UV-flexofarver ‘PureTone Food Packaging Compliant (FPC)’.

Telrol har for nylig skiftet forretningsstrategi i et ønske om at optimere trykkeriet og er i den forbindelse skiftet til PureTone FPC-farver i slutningen af februar måned. Omstillingen tog mindre end en uge. Engelske Pulse’s Darren Gillespie, Technical Service Manager, og Ben Howell, Technical Sales Manager – Export, var ansvarlige for oplæring og teknisk support på stedet sammen med distributionspartneren i Benelux, Beijersbergen & Partners BV.

Telrol BV har 22 trykmaskiner og kan prale af en af de største installationer af næste generations MPS- trykmaskiner i Europa. Før omstillingen matchede Beijersbergen & Partners BV 455 PMS-farver ved brug af de stærke monopigmenterede PureTone FPC-farver for at sikre, at formuleringerne var klar til hurtig overførsel til Telrols GSE-farvedispensere allerede fra første dag, – en ekstremt effektiv proces.

Tom Kerssens, Adm. Direktør, Beijersbergen & Partners BV fortæller: “Vi kunne ikke have håbet på en mere problemfri overgang til PureTone FPC. Supporten og engagementet fra André og Telrol-teamet her i Almere har været enestående. De har meget kompetent faciliteret skiftet til PureTone med kyndig teknisk assistance og on-site support fra Darren og Ben. Jeg er ikke i tvivl om, at overgangen til PureTone vil være med til at realisere Telrols ambitioner om at blive et mere effektivt og bæredygtigt trykkeri. Personligt er jeg meget begejstret for samarbejdet med Telrol-teamet, som er igennem en spændende transformation med store vækstplaner.”

Will Parker, Chief Operating Officer, Telrol BV, anerkender værdien af et lukket farvestyringssystem, hvilket sikrer optimal trykkvalitet, øger produktionseffektiviteten og reducerer belastningen på miljøet. Han understreger også betydningen af et godt partnerskab på selskabets rejse mod bæredygtighed. “Jeg er meget tilfreds med, hvor langt vi er nået allerede. Det har været kritisk fos os hos Telrol at finde de rigtige samarbejdspartnere til at hjælpe os med at opnå den bedste trykkvalitet, samtidig med at vi sikrer vores miljø og bygger en bæredygtig fremtid. Vi valgte Pulse Roll Label Products og Beijersbergen & Partners, fordi vi mener, at PureTone FPC-farverne er de bedste på markedet. Og den tekniske support og service, vi oplever, både fra holdet i Amersfoort og i Bristol, er helt unik. Jeg har fuld tillid til, at vores investering i digital farvehåndtering og omstillingen til PureTones fødevaregodkendte farvesystem er et hurtigt skridt på vejen i den næste spændende fase af vores virksomheds udvikling.”

Pulse’s overgangsprogram omfattede overførsel af en masse teknisk viden og adskillige tests. I hele perioden blev Telrols team undervist af farveteknikere og trykkere, herunder Color Leads André Wemerman. Træningen inkluderede både digital farvehåndtering ved hjælp af PureTone FPC-databasen, der er oprettet med X-Rite’s InkFormulation Software (IFS), digitale standarder, tilpasning af formuleringer og overførsel af formuleringer fra IFS til Telrol’s GSE-farvedispensere. Lamper og anilox blev også inspiceret. Aniloxvalserne blev overvåget og testet af Troika Systems ‘AniCAM, da en ensartet aniloxgravering er kritisk for at opretholde en effektiv vedligeholdelse og kontrol af aniloxvalserne for at minimere opstartstid og reducere spild. Undervisningen fokuserede også på håndtering af farverester, så Telrol kan minimere sit farvelager samt reducere spild og bortskaffelsesomkostninger – nøglen til Telrols rejse mod bæredygtighed.

I den allerførste testkørsel kørte PureTone FPC-farverne med imponerende 110 m/minut på termisk topcoated papir. Og de første 40 PMS-farver på maskinen beviste fordelene ved PureTones stærke monopigmenterede formulering, idet man første gang opnåede en dE2000 på under 2 med kun 2 farver – en øvelse, der tog mindre end et kvarter – og med kun en enkelt mindre tilpasning.

Pulse’s Technical Sales Manager – Export, Ben Howell siger: “Vi vil gerne takke Will, André og teamet hos Telrol for at vise os og vores produkter tilliden og bidrage til et vellykket skifte. Som de fleste etiket- og emballagetrykkere ved, er det ikke altid en ukompliceret opgave at skifte farveleverandør, så vi kan alle være meget stolte over dette projekt, som blev gennemført på mindre end en uge. Vores stærke netværk af internationale distributører sikrer, at vores kunder kan bestille deres produkter lokalt og har teknisk ekspertise lige ved hånden. Vi kan takke Tommy og holdet på Beijersbergen for deres store indsats, det gode løbende samarbejde og supporten her i Holland – det har været en effektiv holdindsats hele vejen igennem.”

Telrols næste skridt er et skifte til Pulse Roll Label Products’ UV-flexofarver og -lakker, som også er godkendt til fødevareemballager, samt PureAqua-sortimentet af vandbaserede flexofarver og -lakker. Yderligere oplæring er planlagt både i Beijersbergen i Amersfoort og i Almere.

Alt tyder på at det hollandske selskab med sit nye partnerskab med Pulse er godt på vej mod at opbygge et stærkt fundament for en rentabel og ansvarlig fremtid med produkter, der ikke blot opfylder kravene til fødevareemballager og men også til selskabets ’zero waste’ ambitioner.