uv-flexo farveserie til folie- og etikettrykkerne

Det er ikke hver dag, vi får lov til at lancere en spritny trykfarveserie, så vi er helt oppe at køre over den nye PureTone® Food Packaging Compliant FPC uv-flexo farveserie til folie- og etikettrykkerne, der rulles ud på markedet netop nu.

PureTone® uv-flexo trykfarverne er monopigmenterede og ekstremt farveintensive. Det betyder, at farverne er meget mere rene, og at trykkerne kan anvende meget mindre farve, end de plejer, så der er store volumenbesparelser i sigte.

Når man blander med rene farver, er det meget lettere at ramme rigtigt. Lidt populært sagt, kan du altid gøre en ren farve lidt beskidt. Men du kan ikke gøre en beskidt farve ren.

Der er en række regler og regulativer, vi skal overholde, for at kunne levere en god Food Compliant trykfarve eller lak, som du kan stole på. Og det gør vi:

  • European Commission Framework Regulation (EC) 1935/2004
  • European Commission GMP Regulation (EC) 2023/2006
  • European Commission Plastics Regulation (EU) 10/2011
  • EuPIA Guideline for Food Packaging Inks, updated July 2012
  • EuPIA Suitability List of Photo-initiators for Low Migration UV Printing Inks & Varnishes (3rd corrigendum, Feb 2015)
  • EuPIA Exclusion Policy for Printing Inks & Related Products, 3rd edition, Nov 2016
  • EuPIA GMP Printing Inks for Food Contact Materials, 4th version, Mar 2016
  • Swiss Ordinance 817.023.21 (updated in May 2011)
  • Nestlé Guidance Note for Packaging Inks (version 3, Nov 2016)

Vær især sikker på om din farve og lak lever op til den sidste Nestlé opdatering fra november 2016. Det er der ikke mange der gør (endnu).

PureTone® trykfarverne produceres hos vores partner Pulse Roll Label Products i England, som vi har samarbejdet med i adskillige år. Med PureTone® kan trykkere (og brand owners) opnå fuld farvekontrol, repetérbare farver og genoptryk samt betydelige besparelser på volumen – det er ikke unormalt, at vores kunder reducerer farveforbruget med 30%, men man kan ofte opnå meget mere – selvfølgeligt afhængig af hvilken farveserie/type man går væk fra, – det er klart. Seneste eksempel er fra starten af april, hvor en af vores kunder har trykt med en lysægte (rød) blandingsfarve og skiftede fra en 12 grams valse til en 6,4 grams valse. Imponerende hvis vi selv skal sige det. Og etikettrykkeren er bestemt heller ikke utilfreds…

Er du ikke klar til Food Packaging Compliant produktion og trykfarver endnu, så kan du sagtens få PureTone farveserien i ”normal” udgaven. Den er vores flagskib-farve, og der er ingen planer om at sende den på pension. Fordelene er de samme – lavere farveforbrug, rene farver, total farvekontrol.

Ville det ikke være dejligt, hvis du også kunne spare en masse farve?

Og hvis farven samtidig er Food Packaging Compliant, har du slået flere fluer med eet smæk.