Bevar din konkurrenceevne – tre grundlæggende regler til etikettrykkerier

Det er ingen hemmelighed, at etikettrykkerierne er under større pres end nogensinde før. Ud over et detaillandskab i kraftig udvikling, hvilket kræver kvalitet og fleksibilitet i leverancerne uden at gå på kompromis med kvaliteten, giver forsinkelser i forsyningskæden og den stigende inflation stadig store udfordringer.

Men problemerne i branchen kunne måske være et skridt på vejen til en mere robust etikettrykindustri. Når vi går ind i 2023, skifter trykkerierne fra at overleve til at trives, og kapløbet om at være på forkant med udviklingen er i fuld gang.

Hvordan kan trykkerierne forblive konkurrencedygtige på et marked, der kontinuerligt søger stabilitet, mens de samtidig skal optimere driften over hele linjen for at imødekomme alle de nye krav?

Som førende leverandør af UV flexofarver har Pulse Roll Label Products et værdifuldt “top-down” syn på forsyningskæden, og de ser tre grundlæggende regler, som trykkerierne kan følge for at opbygge – og bevare – deres værdifulde konkurrenceevne.

  • Lavere industrielt energiforbrug
  • Øg effektiviteten – opnå mere med mindre
  • Eliminér spild

Men hvordan fungerer det i praksis – og hvordan kan en betroet farvepartner som Pulse hjælpe?

Lavere energiforbrug
For trykkerierne betyder margin alt. De faste udgifter skal være under striks kontrol for at bibeholde væksten i en stadig mere konkurrencepræget branche.

Der er adskillige løsningsmuligheder på bordet, herunder både brugen af vedvarende energikilder til at drive faciliteterne samt valg af udstyr og teknologier, der aktivt reducerer energiforbruget ved at køre mere effektivt. Et eksempel er flexoplader, der kan afvaskes og rengøres effektivt med vand uden opvarmning til høje temperaturer.

Det kan være en god idé at engagere sig med en loyal, erfaren farvepartner som Pulse for at reducere det samlede energiforbrug. Med et teknisk team, der hjælper trykkerier i alle størrelser, kan Pulse være med til at sikre, at alle trykjobs imponerer og ikke mindst reducerer risikoen for fejl og energikrævende korrigerende kørsler.

Pulse har fuldstændig styr på etikettryk, og selskabets omfattende tekniske support sikrer, at trykkerierne altid er med helt fremme.

Øg effektiviteten
Man kan opnå en vigtig konkurrencefordel ved at finde nye effektiviseringsmuligheder i forsyningskæden til trykkeribranchen. For mange trykkerier er proceseffektivitet forskellen mellem at yde en standardservice og at yde en service, der gør kunden begejstret. Effektivitet som mål er selvfølgelig ikke noget nyt, men det bliver stadig vigtigere, når branchen er så konkurrencepræget, som den er. En effektiv, optimeret forsyningskæde giver strammere omkostningskontrol, ensartet og kontinuerlig kvalitet og en præcision, der eliminerer spild pga. fejl.

Pulse er stolte forkæmpere for Fixed Anilox Printing teknologien, der forenkler og standardiserer UV flexotryk. Teknikken gør det muligt for trykkeren at trykke en hvilken som helst spotfarve med blot en enkelt størrelse anilox. Effektiviseringsfordelene er målbare; Det betyder, at man har et fast sæt aniloxer på maskinen, og at de ikke skal skiftes mellem jobs for at opnå maksimal volumen, tophastighed eller øget maskinoppetid.

Fixed Anilox Printing leverer high speed, hurtig klargøring og op til 30% reduktion i farveforbruget. Trykkerierne kan tilbyde en ny og bedre service, der imponerer og skiller sig ud på et stadig mere overfyldt marked.

Kernen i succesen med Fixed Anilox Printing er Pulses nyudviklede PureTone, en serie af high strength monopigmenterede farver, der er understøttet af en topmoderne farveblandingsdatabase. PureTones high strength leverer trykte materialer, der er korrekte første gang, og det opretholder produktionseffektiviteten og en ensartet kørsel. Derfor er systemet ideelt egnet til Fixed Anilox Printing. Med den omskiftelighed, der er så vigtig for nutidens trykkerier og deres brand-partnere, kan PureTone uden problemer levere en Delta E < 2 og med en enestående konsistens.

PureTone-farverne håndterer også direkte en af de væsentligste procesudfordringer for trykkerierne – farvepræcision i digital- og flexoprint. For mange trykkerier giver små oplag på digitaltryk i sidste ende plads til større oplag på en flexomaskine, men det er ikke altid en nem overgang.

Med PureTone betyder high strength og den monopigmenterede formulering kombineret med kalibreringssoftware imidlertid, at overgangen bliver problemfri med konsistente kørselsegenskaber og repetérbarhed på tværs af trykmetoder. Samtidig bliver skaleringsjob lettere, og trykkerne bliver mere agile og bedre i stand til at opfylde kundernes behov.

Affaldsreduktion
Når man taler om affaldsreduktion, forbinder man det ofte med bæredygtighed. Selvom det er korrekt og fortsat er et vigtigt fokusområde, så kan den økonomiske konsekvens af spild på et etikettrykkeri heller ikke ignoreres.

Forsyningskæderne i dag er ofte komplekse, og i hvert enkelt trin af trykprocessen er der risiko for spild. Det kan være i form af fysiske materialer, såsom substrater, men også i form af immaterielle aktiver såsom tid, energi og øvrige omkostninger. Et etikettrykkeri, der er i stand til at gennemskue processerne i detaljer og reducere risikoen for spild på hvert enkelt trin, opbygger derfor en mere kontrolleret og effektiv drift.

En af de mest effektive teknologier, der i dag er tilgængelig for trykkerierne, er Digital Automated Workflow Management. Fordelen ligger i at reducere de manuelle trin samt behovet for menneskelig håndtering og dermed frigøre ressourcer. Selvom det stadig er vigtigt at have medarbejdere, kan mange af trykkernes daglige gentagne opgaver digitaliseres, så personalet kan fokusere på andre mere værdiskabende opgaver.

Digitaliseringsbølgen strækker sig til korrektur og godkendelse, hvor der også kan reduceres drastisk i tids- og logistikpres. For eksempel mindskes risikoen for fejl med digital godkendelsesstyring – og dermed dyre og uhensigtsmæssige gentryk.

Nu til dags skal trykkerierne gribe enhver konkurrencefordel for at vinde ordrer og sikre en langsigtet, bæredygtig vækst. Med support fra en erfaren farveleverandør som Pulse kan man ruste sig med effektivisering og dermed få en afgørende vigtig fordel, efterhånden som konkurrencen på markedet skærpes.

Kontakt mig

Hvis du ønsker at blive kontaktet af én af vores medarbejdere, så indtast dine kontaktoplysninger herunder: